Hastánc

A hastánc a világ egyik legrégebbi tánca, amely különféle népek, szokások befolyása által több földrajzi területen fejlődött ki, és elemeit számos, egymástól igen távol élő nép táncában fellelhetjük. Gyökereit sokan a matriarchális társadalmak termékenységi táncaiig vezetik vissza. Mozgásvilága rendkívüli módon illik a női test és lélek adottságaihoz.
Manapság pedig divattá vált. Mi a divattá válás magyarázata?
A hastáncról azt tartják, hogy a legegészségesebb testmozgások egyike, ezenkívül testtudatot és önbizalmat ad. Mindegy, hogy valaki alacsony vagy magas, sovány vagy telt, idős vagy fiatal, táncolhatja bátran. Táncpartner sem kell hozzá. A hastánc az önkifejezés eszköze is, segít elfogadni és szeretni a nőiességünket. Jó feszültségoldó és nyugtató, és minden izmot megmozgat. A ritmikus mozgás fejleszti a has-, a hát- és a lábizmokat, ráadásul úgy, hogy azok nem merevek, hanem inkább rugalmasak lesznek.
Még orvosok is ajánlják, mert jó hatással van a csontokra és az ízületekre. Az európai nőkre jellemző alhasi vérpangást enyhíti, kedvezőbbé válnak az anyagcsere folyamatok, kedvező hatással van az inkontinenciára is.
Hogy mégis egyre többször találkozhatunk szórakoztató műsorszámként is vele? Ennek egyszerű oka, hogy látványos és szórakoztató.

Holup Orsolya
70-944 0621