Szavaló-est október 6-án, pénteken 18:00 órakor a Táborhegyi Népházban.
Szeretjük a verseket. Egyszerre ajándékoznak meg bennünket a szépség, a gondolkodás, és a szabadság örömével. Szépek, mert anyanyelvünk művészei formálták őket. Gondolatra ébresztenek, mert kötött formájuk sajátos szófordulatokra, szokatlan mondatszerkezetekre ösztönzik a költőket, ezáltal egy kicsit mindenkinek mást mondanak. Ebből fakad az értelmezési szabadság is: a költőé is, az olvasóé is. Ez a szabadság érdekes többletet ad egy versolvasó estnek bármilyen prózai előadáshoz képest.
Dr Nagy Ákos hegyi szomszédunk gyerekkora óta szereti a verseket. Nagyon sokat kívülről tud. Az ő kezdeményezésére, az ő szerkesztésében havonta egyszer verses estet élvezhetünk a Táborhegyi Népházban. Az első est előadója is javarészt ő, kevés vendégelőadással. Anakreontól Villonon és Arany Jánoson át József Attiláig és Ladányi Mihályig tart a sor.
Az est reméljük jó hangulatú beszélgetéssel ér véget, aki kedvet érez hozzá, csatlakozhat az előadói lánchoz egy-egy estén költőink kedvenc verseivel, és ha van, saját verseivel is.
Megosztás: 
Share page with AddThis