Bridzs klub

 Klubvezető: Raksányi György
 Mobil: 30-948 4458
 Ügyintéző: Kiss Kati
  Telefon:387 3502
  Mobil:20-922 12

Eredmények

A játéknapokon páros-versenyeket rendezünk Mitchell pontozási rendszer szerinti értékeléssel.
Az első három helyezett nyíltszínű tapsot kap, a többi résztvevő páros szintén. A hónap utolsó szerdáján a tapson kívül, pezsgővel is ünnepeljük az aznapi győztest

A klub 1998-ban kezdte el működését a Mikkamakka játéktár helyén egyetlen kis szobában, ahol maximum 4 asztal (8 pár) fért el. A büfében akkor még Pirchala Pista főzte ínycsiklandozó illatú vacsoráit, amit a derék bridzsezők igen jó étvággyal fogyasztottak el a játék szünetében.

Mikkamakka megjelenésével kénytelenek voltunk elköltözni a Tükörterembe, no meg azért is, mert az évenkénti 1-3 bridzstanfolyamunk újabb és újabb játékosokat termelt, akiknek helyet kellett biztosítani. Pirchala Pistát sajnos ezután nélkülöznünk kellett, ő is átszerveződött, de szerencsére Csige Sanyi gyógyszendvicsei némiképp pótolták a szépemlékű vacsorákat.
2003-ra aztán annyira meggyarapodtunk létszámban, hogy át kellett költözzünk a Nagyterembe, ahol jelenleg is tartjuk haladós játéknapjainkat.
A lassan mindjobban összeszokott társaságunk a játéknapokon kívül is gyakran összejön. Közös kirándulásokat is szoktunk szervezni az ország különböző tájaira. Csendes kis szállodában vagy turistaházban telepszünk meg ilyenkor, ahol a nap nagyobbik részét kártyázással töltjük, a fennmaradó időt pedig kirándulással, pihenéssel. Kedvenc törzshelyünk lett Mezőkövesd-Zsóry fürdő, ahová már harmadszor látogattunk el az idén. A közelben fekvő Eger remek borain kívül kellemes élményt szokott nyújtani a híres gyógyfürdő sokféle szolgáltatása.
2003-ban csatlakoztunk a kerületben működő Budai Motorklubhoz, és szakosztállyá alakultunk. Székhelyünk a Népház maradt, most azonban már egy sportegyesület részeként, szakosztályaként szervezeti előnyöket is élvezhetünk (pályázási lehetőségek, utazási kedvezmények stb.).
2004-től mostanáig nagyon sok élménnyel gazdagodtunk és remélhetően a színvonalunk is javult. Alkalmanként néhányan közülünk megméretik tudásukat a bridzsszövetség által meghirdetett versenyeken, itt is születtek már egészen jó eredmények.
2007- től meghonosítottuk egyik elhunyt klubtársunk emlékére a Hanák Sándor egyéni emlékversenyt, melyet minden évben megrendezünk és az első három helyezettet kupával jutalmazzuk ünnepélyes keretek között.
A versenyrendszer további bővítését is célul tűztük ki. Természetesen az Óbuda Hegyvidékiek Egyesületének klubjaként változatlanul részt veszünk az óhegyiek minden rendezvényén, buliján testületileg és egyénileg is, sőt új szervezeti lehetőségeinket igyekszünk a Népház javára is fordítani. Eseményeinkről és eredményeinkről havi rendszerességgel tudósítunk az Egyesület lapjában.
Bridzsklubunk célkitűzése az, hogy minél szélesebb körben elterjesszük a bridzset, ezt a nemes és szórakoztató kártyajátékot, amely végtelen variációs lehetőségével, egyedülálló belső logikájával és törvényszerűségeivel játszva tartja frissen az agyat, az emberi szervezet legfontosabb, belső irányítóját. Szeretnénk, ha minél többen lennének a friss gondolkodású, játékos emberek. Ezért kellő számú tanulni kívánó jelentkezése esetén kezdő tanfolyamot indítunk.
Várjuk az újabb jelentkezőket! Elérhetőségeink bármelyikén megtalálhatnak bennünket!

A bridzsklub nevében:
    Szász Kálmán és Lovász Marietta