Növényvédelem

NÖVÉNYVÉDELEM A HEGYVIDÉKEN
(Tábor-hegy, a Remete-hegy, a Testvér-hegy és a Csúcs-hegy)
Idén is működni fog az előrejelző állomás. Április első napjaiban ismét felszerelem növényvédelmi előrejelző eszközeinket a Toronya utca egyik kertjébe. A műszerek követni tudják a legfontosabb gyümölcsmolyok, valamint a cseresznyelégy rajzását. Mivel a permetezés optimális időpontját a molylepkék rajzásához kell időzíteni, ezért az adatok nagy segítséget nyújtanak majd a gyümölcsfák, zöldségek növényvédelméhez.
Szükség esetén felhívásokat is írok, melyek a Tábor-hegy, a Remete-hegy, a Testvér-hegy és a Csúcs-hegy kertjeiben használhatóak. A fotóval ellátott levelekben felhívom a figyelmüket az aktuális károsítókra és az ellenük bevethető eszközökre, permetszerekre.növényvédelméhez.
A kártevők rajzásának adatait tartalmazó táblázatot csütörtökönként frissítem így pontosítani tudják a permetezések időpontját. Mivel az előző évekhez képest nem változott jelentősen a szerkínálat, ezért felhívásaimban legtöbbször csak utalok az előző évek felhívásaira, amelyek a könnyebb kezelhetőség végett összegyűjtve alább megtalálható.
Aki még alaposabban utána szeretne nézni az ajánlott készítményeknek, az megteheti a Táborhegyi Népházban, ahol böngészhető az évente frissített „Növényvédő szerek, termésnövelő anyagok 2012” című kiadvány.
Szép kertet, jó szüretet kíván az Óhegy Egyesület nevében

Zsigó György
okleveles agrármérnök,
növényvédelmi és talajtani szakmérnök.

HERMES ÜZLETEK
Növényvédő szerek, termésnövelő anyagok 2012


Növényvédelmi felhívások