Tűzmegelőzés

Tűzgyújtási tilalom

(Idézet az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2002., 44/2005 és 15/2007 rendeletekkel módosított 2/1994-es rendeletéből)
A rendszeres szemétszállítás alá eső ingatlanokon keletkező avart és kerti hulladékot az ingatlanon belül kell komposztálni, vagy a hulladéktárolóban elhelyezni úgy, hogy azok a szokásos módon üríthetők legyenek. (Ajánljuk még a figyelmükbe a „Kerti zöldhulladék begyűjtés” című cikkünket is – szerk.)

Tovább

Tűzoltó készülék a lakóházban

Ha hirtelen tűz keletkezik a lakásban, nem feltétlenül a víz használata a legcélszerűbb. Vízzel elektromos tűz oltása pl. életveszélyes, és rengeteg maradandó kárt okoz. Az alábbiakban a tűzoltó-készülékeket vesszük szemügyre, melyik mire jó:

Tovább

Hogyan cselekedjünk tűz esetén?

Ha lakásunkban, lakóépületünkben tűz keletkezik, igyekezzünk a nyugalmunkat megőrizni. Nehéz, de meg kell tenni. Ehhez hozzásegít, ha előre átgondoljuk, mit tennénk, ha tűz ütne ki a lakásban.
Természetesen nem elég lélekben felkészülni, célszerű oltóeszközről is gondoskodni. A tűz oltására többféle eszköz is felhasználható, függően attól, hogy mi ég, illetve mi van a kezünk ügyében.

Tovább
Feliratkozás RSS - Tűzmegelőzés csatornájára