Tevékenység

Tevékenysége: Az Egyesület önkéntes és egyéni aktivitáson alapuló szerveződés. Szándéka az, hogy Óbuda-Hegyvidéken (Remete-hegy, Tábor-hegy Testvér-hegy,) lakók számára, érdeklődésüknek megfelelő, sokszínű lehetőséget teremtsen közösségi tevékenységükhöz, ezzel szorosabbá tegye a lakóhelyhez való kötődést és mindezzel a helyi közéletben való tevékeny részvételt.
Az Egyesület évek óta ismétlődő kulturális és szórakoztató rendezvénye az „Óhegy Farsang”, a három napos „Óhegy Napok”, a „Táborhegyi szüret”, az „Egészségnap” és a „Mikulás a Virágos-nyeregben”.
Mindezeken túl feladatának tartja a környezet védelmét, kulturális örökség megóvását. Kiépítette a Jablonka parkot, és felújítja a Szt. Donát kápolnát.
Az egyesület által működtetett „Óbudai Teleház” számítógépes oktatást szervez korhatár nélkül mindenkinek, az internetezés, és a digitális képfeldolgozás elsajátítására.
Székházában számos lehetőség nyílik a szabadidő tartalmas eltöltésére, ismeretterjesztő előadások hangzanak el, kiállítások nyílnak amatőrök és profi művészek számára egyaránt. Tánckubok és kártyaklubok működnek, évente autóbuszkirándulás nyújt lehetőséget a szomszédos országok megismeréséhez.
Havonta megjelenő lapja az „Óhegy-hírek” amely folyamatosan beszámol a térség eseményeiről, a lakók mindennapi életéről.
Az Egyesület nem zárt kör. Rendezvényein szívesen fogad lakhelyétől függetlenül mindenkit, aki érdeklődik rendezvényei iránt, vagy kapcsolódni tud tevékenységéhez.