Az Élet dicsérete

Kabay Tilda festőművész kiállítása 
az Óhegy Klubházban

Megtekinthető
április 18. csütörtökig.

Kabay Tilda 1973 óta él Óbudán, és 1988 óta a hegyen. Ahogy mondja: „Ez itt a kis haza számomra. Minden zugát, szépségét és lakóinak jó részét ismerem.” A MROE (Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete) és a t’ARS (Keresztény Képzőművészeti Műhely) tagjaként évente 3-4 tárlaton vesz részt, azonban az Óhegy Klubház mindig különleges helyszín számára, mivel hegyi lakosként itt volt első önálló bemutatkozása. Azóta többször is kiállított Klubházunkban, jelenleg pont a Nőnap alkalmából.
Évtizedek óta dolgozik művésztanárként, 15 „Erdőaljás” év, majd 15 Vörösmarty Mihály Gimnáziumos év van a háta mögött. A festés, a rajzolás szorosan összekapcsolódik életében a tanítással. A család, az anyaság, a női lét kiteljesedése, megélése, és annak ábrázolása mindig a saját élményéből fakad.
Festményein sok nő szerepel, mivel szerinte a nők hatalmas, összetett szerepet kapnak az életben, hiszen nemcsak saját gyermekeik, unokáik, hanem akár egész nemzedékek sorsa van a kezünkben, amit szeretetükkel, példamutatásukkal, hitükkel formálnak. 
Kiállításával, melynek címe „Az Élet dicsérete”, ellenpontozni szeretné ezt a zilált, rohanó világot, ahol sokan az anyagi sikerekre és hatalomra hajtanak. Tilda alkotásai visszatükrözik a világ szépségeit, vagy épp nehéz pillanatait. Képeivel gyönyörködtetni és elgondolkodtatni szeretné a nézőket, elmesélni a bennünk megbújó szívdobogtató érzéseket. 
Témaválasztásai vegyesek, ahogy a minket körülvevő világ is. Mindig az kerül a papírra, vászonra vagy fatáblára, aminek a szelleme épp megfogja, ami foglalkoztatja. Kedveli a mesés és a valós dolgokat is. Az emberábrázolást tartja a legizgalmasabb témának, hiszen az arcok, portrék sorsokat mesélnek el. A természetet és az embert pedig egy nagy egységként eleveníti meg. Számára az alkotás olyan, mint másnak a naplóírás vagy az imádság. Erőt ad a mindennapjaihoz.

A márciusban megnyílt kiállítás az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbításra kerültáprilis 18-ig, csütörtökig. Akik szeretnének a képekről, a történeteikről többet tudni, vagy személyesen találkozni az alkotóval, azok a tildakabay.vmg@gmail.com e-mail címen érdeklődhetnek.