„Rendhagyó Tanórák”
óbudai iskolások, iskolák részére
„Természetismereti óra” a Táborhegyi parkban
„A látszat néha csal” Önbizalom program

"Rendhagyó Tanórák"

Óbuda Hegyvidékiek Egyesülete a tavasz folyamán több az óbudai iskolák számára térítésmentesen igénybe vehető programot indított el, illetve a programszervezésben aktív részvételt vállalt.

Egyesületünk égisze alatt jelenleg két program fut, a „Rendhagyó természetismerti óra” a Táborhegyi parkban, valamint
A látszat néha csal” önbizalom program.
***

Rendhagyó természetismerti óra” A Táborhegyi parkban tematikus séták keretében a természet sajátosságaival foglalkozó, biológia-kémia szakos tanárnő, egyesületünk tagja, Piroch Zsuzsa tart rendhagyó természetismereti órát, melyen az iskolások megismerhetik a parkban élő flórát és faunát, az erdő fafajait – mindezt a fenntarthatóság témakörében, élménypedagógiai eszközökkel segítve. A természetismereti séta illeszkedik az aktuális évszakhoz, az iskolai tananyaghoz, az osztályok korcsoportjához. Időtartama min. 45 perc (max 2 óra).
***

A látszat időnként csal” önbizalom program célja, hogy minél több tudatos médiafogyasztó és stabil önbizalommal rendelkező fiatal nőjön fel, mert minden lélek számít! A foglalkozásokat, egyesületünk tagja, Bereczkiné Molnár Éva közgazdásztanár és szakvizsgázott pedagógus szervezi és tartja pedagógus csapatával, aki az Önbizalom program témában a We Love Kreatív Kft. tanácsadója Magyarországon.

Igény esetén iskolák munkatársait és a kerületi védőnőket is felkésszíti a foglalkozások megtartására, hogy az önbizalom program hosszútávon be tudjon épülni az iskolák testi-, lelki egészségnevelésébe. 

Célcsoport: általános iskolák és középiskolák 10 és 20 év közötti diákjai. Interaktív foglalkozások hossza: 45 perc (akár osztályfőnöki óra vagy projektnap keretében).

Egyesületünk az Óhegy Klubházban biztosít helyszínt, azoknak a kerületi iskoláknak, akik nem tudják a foglalkozásokat az iskolájukban megtartani. Ha a tanárként, diákként vagy szülőként, nagyszülőként a programok felkeltették az érdeklődését, kérjük, ajánlják ezt a lehetőséget iskolájuk figyelmébe!
***

Mindkét programról érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségen:

Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete | egyesulet@ohegy.hu vagy:

"Rendhagyó természetismerti óra" témakörében: Piroch Zsuzsa | +36 30-921 3361
zsuzsa@szojavit.hu

"A látszat időnként csal" önbizalom program témakörében: Bereczkiné Molnár Éva | +36 20-519 9730
info.bmetop@gmail.com